המצפן החינוכי
מסמך זה מהווה ניסיון לשרטט את הקווים והעקרונות המנחים של ביה"ס, ומשמש כמצפן שיסייע לנו לכוון את עצמנו במסע ההתפתחות וההבנייה של בית הספר, כאשר האופן בו יתורגמו העקרונות הלכה למעשה נתון לשינויים מתמידים.
מערכות יחסים:
אנו מאמינים כי מידת אושרו של האדם ותחושת המשמעות שלו מושפעת בעיקר מטיב ואיכות מערכות היחסים בחייו. לפיכך ביה"ס שם בראש ובראשונה דגש על פיתוחן של מערכות יחסים משמעותיות בין כל הדמויות בביה"ס, ולמידה מתמדת של מיומנויות דיאלוג ומודעות רגשית-חברתית. נושא זה תמיד יעמוד בראש סדר העדיפויות הבית ספרי, ויקבל קדימות על פני כל תוכן לימודי אחר.
למידה:
אנו מאמינים שלמידה היא מסע אינסופי המתמשך לאורך כל חיינו והיא ערך ותכלית בפני עצמה ולא רק אמצעי להשגת ידע והישגים. למידה יכולה להתרחש בכל זמן ובכל מקום ולכן עיקר תפקידו של ביה"ס לזמן ולפתוח עבור הילדים והצוות הזדמנויות ללמידה במגוון סגנונות, מרחבים ונושאים. בית הספר רואה עצמו מחויב לתכני הליבה של משרד החינוך, תוך גמישות פדגוגית מירבית ומתן דגש על המוטיבציה ללמוד, החירות לטעות, פיתוח מיומנויות למידה עצמאית ושיתופית, וטיפוח מודעות עצמית של הלומדים לסגנונות הלמידה האישיים שלהם
חינוך אישי:
אנו מאמינים שכל אדם הוא ייחודי, ומטרתו של ביה"ס לראות כל אחד ואחת בראייה הוליסטית ולאפשר לו/לה לגלות, לחקור, פתח ולהביא לידי ביטוי את ייחודו/ה. לכן הלמידה וההערכה בביה"ס יהיו מותאמות אישית לכל לומד/ת באופן התומך את תהליך ההתפתחות האישי/ת שלו/ה, ובאופן המעודד יוזמה, יצירה ומימוש עצמי במסגרת ביה"ס. כחלק מתפיסה זו, ביה"ס ישאף לפתוח את שעריו בפני מגוון רחב ככל האפשר של שונויות, ויטפח תפיסה פלורליסטית המכבדת ומעריכה את "האחרות" והיחודיות שבכל אדם.
קהילה ושותפות:
ביה"ס כרמים הוקם כבית קהילתי, סביבו קהילה רחבה לומדת ויוצרת של הורים מורים ותלמידים הפתוחה לכל החפץ לקחת בה חלק. אנו שואפים שביה"ס יתפקד כלבה הפועם של הקהילה באופן שיעודד את כלל חבריה )ילדים ומבוגרים גם יחד( לקחת אחריות ולהיות שותפים פעילים בעיצוב וקידום החברה והסביבה בה אנחנו חיים. כחלק מכך, אנו שואפים ליצור שותפות עמוקה ולא יחסי "נותן שירות - לקוח" בין קהילת ההורים והצוות החינוכי תוך קשב הדדי וחלוקת אחריות ברורה ומכבדת. קהילת ההורים תתמוך ותכבד את האוטונומיה של הצוות החינוכי להגשים את העקרונות של ביה"ס ע"פ תפיסת עולמם ושיקוליהם הפדגוגים, כולל הזכות לטעות, ולחפש את הדרך. הצוות החינוכי יתמוך בעשייה הקהילתית הרחבה המתקיימת בין ומחוץ לכתלי בית הספר בהובלת ההורים.
לסיכום חשוב להדגיש כי ביה"ס הוקם קודם כל כדי לשרת את בני האדם הבאים בשערו, ילדים ומבוגרים כאחד, ולהוות מרחב למידה, התפתחות וצמיחה עבורם, ולא בכדי לשרת אידיאולוגיית-על כלשהי (או מסמכי חזון פומפוזיים כגון זה).