top of page

אז איך אני אדע אם כרמים מתאים לילד שלי?

שאלות שכדאי לשאול

האם חינוך למערכות יחסים ולמידה של מיומנויות רגשיות-חברתיות עומדים בראש סדר העדיפויות החינוכי שלי?

בבית הספר עיסוק נרחב במערכות יחסים תוך שימת דגש על למידה והתפתחות חברתית-רגשית. לעתים עיסוק זה עשוי לבוא על חשבון למידה של מיומנויות אחרות כגון שפה וחשבון.

האם אני מאמין בשיטת הערכה בה ההתפתחות של כל ילד נמדדת ביחס לעצמו ולא ביחס לנורמה כלשהי או בהשואה לאחרים?

בביה"ס לא מתקיימת הערכה מספרית או מדרגת מכל סוג שהוא (אין מבחנים, ציונים או תעודות). אנו מאפשרים לילדים להתפתח וללמוד בקצב האישי שלהם בתחומים השונים, ונדרשת מההורים לא מעט סבלנות ותמיכה מתמדת בתהליך.

האם כהורה מתאים לי לקחת חלק בבי"ס שהוא קהילתי באופיו ודורש מעורבות פעילה בנעשה בביה"ס לטובת כלל הילדים והקהילה?

בכרמים כל משפחה מעורבת באופן פעיל בחיי בית הספר והקהילה. הורים הבוחרים להצטרף לכרמים לוקחים חלק באחד (או יותר) מאפיקי המעורבות לבחירתם. מעורבות זו יכולה לבוא לידי ביטוי בהשתתפות בוועדות בית הספר השונות, בהעברת תכנים לילדי בית הספר ובהתגייסויות לצרכים ספציפיים כגון ליווי בלמידת חוץ, ארגון ציוד או הפעלת אירוע קהילתי.

האם אני מזדהה עם בית ספר שמעודד רב תרבותיות, פלורליזם ונותן ביטוי בתכני הלימוד לתרבויות ואורחות חיים שונות?

בי"ס כרמים הינו בי״ס חילוני-פלורליסטי אשר כולל משפחות ואנשי צוות המשקפים דתות, תרבויות ואורחות חיים שונות. מצופה ממשפחות המצטרפות לביה"ס לקבל בכבוד כל משפחה וכל איש/ת חינוך, גם אם יהיו מרקעים תרבותיים שונים משלהם.

האם אני מסוגל להתמודד עם אי הודאות המאפיינת בי"ס שנמצא בתהליכי צמיחה והקמה מתמשכים?

בי"ס כרמים נמצא  בשנותי הראשונות ובתחומים רבים תשרור אי ודאות: המבנה בו נמצא ביה"ס הוא מבנה זמני, צוות חדש מצטרף בכל שנה, התכנית החינוכית ומערכת השעות נמצאים בבנייה מתמדת וכך גם המודל הקהילתי שנבנה.

Elementary Classroom

מילון מושגים להורה המבולבל

שיח בוקר: כל בוקר נפתח בשיח במעגל שמטרותיו לקבל את פני ילדים, לייצר אווירה נעימה ומכילה, לאפשר לילדים לשתף בחוויות, להגדיר את סדר היום ולתרגל מיומנויות שיח.

גישור ופתרון קונפליקטים: אנו מעודדים ומלמדים את הילדים לקחת אחריות ולפתור את הקונפליקטים ביניהם בכוחות עצמם באמצעות שיח גישורי. מבוגר מלווה את השיח בהתאם לצורך.

תורנויות: הילדים מחולקים לצוותים ואחראים על סידור וניהול מרחבי בית הספר.

קיימות: אנו מעודדים את הילדים לעקרונות של קיימות ומחזור ונמנעים משימוש בכלים חד פעמיים.

למידת חוץ: יום קבוע במערכת בו מתקיימת למידה מחוץ לכיתה/לביה"ס בדרכים שונות: סיורים, למידה בטבע, הצגות, פעילויות תרבות וכו׳.

מרחבי בחירה: רצועות זמן מוגדרות במערכת, בהן הילדים בוחרים סדנא להשתתף בה, למשך מספר קבוע של מפגשים. הבחירה תהיה ממגוון תחומים ותיעשה באופן רב גילאי.

הערכה: בכרמים ההערכה היא אישית ומעצבת, השמה דגש על התהליך ועל הדרך שהילד עובר, ופחות על תוצאות והישגים. ההערכה מבוססת על דיאלוג מתמשך ומשובים מגוונים, באמצעותם הילד לומד להעריך את עצמו תוך קיום שיחות מצפן בהן נקבעות לכל ילד מטרות אישיות.

יום שישי יום קהילה: יום שישי מוקדש לפעילות המחזקת את ההווי הכיתתי/שכבתי ואת הרוח הקהילתית של ביה"ס. פעילויות לחגים, אירועים מיוחדים, "שישי הורים" וימי הולדת.

שישי הורים: מרחב בחירה בהנחיית ההורים. כל הורה/ זוג הורים מעבירים לקבוצה של כ 10-15 ילדים סדנא בת 4-5 מפגשים בתחומים שונים ומגוונים. במהלך השנה יתקיימו 3-4 סבבים שכאלה.

ימי הולדת: ימי הולדת נחגגים באופן קהילתי וצנוע בבית הספר על ידי ההורים והצוות.

פלאפונים: ילדים אינם מגיעים עם פלאפונים. אנו מעודדים את הילדים לקיום שיח ישיר ולא וירטואלי.

וועדות/הנהגת הורים: קבוצות של הורים וצוות הפועלים יחדיו במשותף לקידום מטרות בביה"ס. המפגשים לתכנון מתקיימים בשעות הערב והוצאת התכניות לפועל נעשית בזמנים הנקבעים יחדיו בוועדה.

אירועי קהילה: אירועים בלתי פורמליים מחוץ לשעות בית הספר המאפשרים צמיחה והתחברות של משפחות הקהילה. מפיקניק בגן הגיא, קמפינג וטיולים בשבתות, מסיבת פורים, הדלקת נרות וכו׳

bottom of page